LG F1496ADP3, Masina de spalat rufe cu uscator, Inverter Direct Drive, Spalare 8 kg/Uscare 4 kg

LG F1496ADP3

(Masina de spalat rufe cu uscator , Inverter Direct Drive, Spalare 8 kg/Uscare 4 kg, 1400 RPM, Clasa B, Alb)

LG F1496ADP3

Masina de spalat cu uscator, accesibila, dar nu cea mai incapatoare si nici economica.

 

LG F1496ADP3 este o masina de spalat rufe cu uscator, nu cea mai incapatoare, destul de eficienta, dar nu foarte economica. Pretul de vanzare este unul dintre cele mai mici, daca ne raportam la masinile de spalat cu uscator. S-a vandut in aceasta perioada cu aproximativ 1850 lei, dar estimez ca spre finalul anului se va scumpi.

In acest articol voi prezenta avantajele, dar si dezavantajele pe care le-am intalnit la LG F1496ADP3. In sectiunea comentarii, din subsol, rog utilizatorii sa-si exprime parerile, daca acestea sunt reale si in cunostinta de cauza. 

Capacitatea de incarcare este de 8 kg pentru spalare si 4 kg pentru uscare. Acestea sunt cantitatile standard, recomandate de producator pentru obtinerea rezultatelor perfecte. Ideea este ca nimeni nu sta sa cantareasca hainele, inainte de a fi introduse la spalat. Singurul risc ar fi ca daca sunt prea multe si alegeti un timp de uscare prea mic, hainele sa nu fie uscate perfect. Manualul de utilizare este foarte explicit si va recomanda exact timpul si temperaturile pentru fiecare program in parte.

Viteza maxima care va fi atinsa in momentul stoarcerii este de 1400 rpm. Reprezinta cel mai inalt nivel intalnit la masinile de spalat. Mai simplu, hainele vor fi stoarse foarte bine pentru a ajuta uscarea rapida.

Clasa energetica in care se incadreaza LG F1496ADP3 este clasa B. Acesta ar fi primul dezavantaj al masinii de spalat, faptul ca nu este unul dintre aparatele economice, din punct de vedere al consumului de curent.

LG F1496ADP3 programe, functii, pareri, comentarii

Am atasat mai sus o imagine ce reprezinta panoul de comenzi. De aici veti selecta programele, functiile si veti regla valorile unor parametri. Dupa cum se poate observa, intalnim o masina de spalat cu un meniu foarte explicit. Nu este nimic complicat. Programele se aleg din partea stanga, cu ajutorul selectorului rotativ. In partea dreapta, este un panou de comenzi bazat pe cateva butoane. La apasarea unuia dintre acestea, se aprinde cate un led pentru confirmare.

La capitolul programe de spalare nu as lauda-o prea mult. Nu detine program special pentru articole sintetice, camasi, spalare manuala sau delicate. Pentru toate acestea a conceput programul Easy Care, un program general care functioneaza la parametrii redusi, adica temperatura apei scazuta si stoarcere sub 1000 rpm.

Programele destinate materialelor sunt pentru bumbac, bumbac eco si lana.

Exista acel program destinat articolelor sportive, ceea ce este de remarcat.

Intensive 60 este un program destinat hainelor foarte murdare.

Hainele bebelusilor pot fi spalate cu un program special. Am observat acest tip de spalare si la alte masini. Este de apreciat, pentru ca asigura o clatire perfecta si nu vor ramane urme de detergenti in tesatura. Copiii, mai ales cand sunt nou nascuti, majoritatea au pielea iritata. Pentru ei a fost conceput acest tip de spalare.

Programul scurt asigura un ciclu de spalare in 30 minute. Daca il compar cu alte programe, nu e chiar atat de scurt. Exista si alte modele cu program de 14 minute, cum ar fi Beko WTV6532BO.

Uscarea nu este automata, ceea ce reprezinta un lucru bun. Puteti sa optati pentru uscare, sau in alta zi sa alegeti pentru uscarea hainelor in aer liber. Uscarea se poate realiza cu ajutorul a 4 programe, prezentate in jurul butonului rotativ.

O data la 40 de spalari, pentru igiena cuvei si a instalatiei masinii de spalat, este recomandat sa rulati un ciclu de spalare fara incarcatura. Sfaturi despre curatarea masinii de spalat aflati aici

Un avantaj major intalnit la LG F1496ADP3 este conectarea motorului direct la centrul tamburului. Acest lucru implica mai putine piese si automat scade riscul defectarii. Se diminueaza vibratiile si este mai silentioasa decat multe alte modele.

Concluzia este ca LG F1496ADP3 reprezinta o masina de spalat cu uscator, fara prea multe programe de spalare. Nu este nici una dintre cele mai incapatoare masini de spalat din aceasta categorie. Pretul, intradevar este printre cele mai convenabile. O masina de spalat cu uscator, mai incapatoare, dar mai ieftina este modelul Indesit Innex XWDE 961480X.

LG F1496ADP3

Masina de spalat cu uscator, accesibila, dar nu cea mai incapatoare si nici economica.

 

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Tip produs Masina de spalat cu uscator
Tip incarcare Frontala
Tip afisaj LED
Viteza de centrifugare (rpm) 1400
Capacitate de incarcare (kg) 8 spalare / 4 uscare
Clasa de eficienta energetica B

PROGRAME

Program rapid (min): 30
Numar programe 13
Program prespalare Da
Programe Baby care
Bumbac Eco
Daily Wash
Spalare manuala/Lana
Intensive 60
Fara centrifugare
Program bumbac Da
Program Sport Da

FUNCTII SI SIGURANTA

Functii speciale: 6 Motion DD
Selector centrifugare Da
Sistem siguranta impotriva copiilor Da
Programare intarziata Da
Altele Invert Direct Drive
Smart Diagnosis

DETALII TEHNICE

Nivel de zgomot la centrifugare dB(A) 75
Nivel de zgomot la spalare dB(A) 54
Dimensiuni (IxLxA cm) 85 x 60 x 55
Diametru hublou (cm) 30
Deschidere hublou (grade) 180
Volum tambur 58 l
Material cuva Polipropilena
Material tambur: Otel inoxidabil
Culoare Alb
Greutate (Kg) 62
LG F1496ADP3, Masina de spalat rufe cu uscator, Inverter Direct Drive, Spalare 8 kg/Uscare 4 kg
LG F1496ADP3 Review, pret, pareri, comentarii
7.8 Total Score
Performante modeste, la un pret accesibil

LG F1496ADP3 Review, pret, pareri, comentarii

Raport calitate/pret
8
Programe si functii
8
Economie
7
Capacitate
8
User Rating: Be the first one!

No Comments

Leave a reply

Search