Whirlpool AWO/C6314, Masina de spalat rufe, 6th Sense Colours, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb

Whirlpool AWO/C6314 Masina de spalat rufe, 6th Sense Colours, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb

Whirlpool AWO/C6314 este o masina de spalat rufe, de mici dimensiuni, dar cu performante remarcabile. Este dotata cu tehnologii care ajuta la eficientizarea spalarii hainelor si la economisirea resurselor.

Whirlpool AWO/C6314

 

Whirlpool AWO/C6314 este o masina de spalat rufe, cu incarcare frontala, dar de mici dimensiuni. Poate spala in conditii optime, pana la 6 kg intr-un singur ciclu. Evident ca nu trebuie sa cantariti hainele, inainte sa le introduceti, dar daca exagerati, exista riscul ca hainele sa nu iasa bine clatite. Poate ati mai vazut ca anumite haine ies cu pete albe, de la detergent. Poate fi o consecinta a faptului ca s-a depasit cantitatea maxima recomandata pentru programul respectiv.

Masinile de spalat detin cantitati de incarcare cuprinse in intervalul 4 – 12 kg. Putem trage concluzia la ce categorie se incadreaza Whirlpool AWO/C6314.

Turatia maxima pe care masina de spalat o atinge in momentul stoarcerii este de 1200 rpm. As spune ca este suficient pentru ca in interiorul masinii nu se vor afla foarte multe haine (caz intalnit la masinile care spala peste 8 kg). Din punct de vedere al stoarcerii, nu va fi nicio problema.

Referitor la economisirea energiei, aici as avea de remarcat un lucru important. Whirlpool AWO/C6314 este incadrata in cea mai eficienta clasa energetica – A+++. Practic, nu exista o categorie mai economica. Ca si comparatie, Whirlpool AWO/C6314 consuma cu aproximativ 44% mai putin curent, decat o masina de spalat din clasa A+.

Tehnologia 6th Sense cu care este dotata Whirlpool AWO/C6314, face ca performantele de spalare sa fie imbunatatite, in timp ce cantitatea resurselor consumate va scadea. Mai exact, exista niste senzori care vor aprecia cantitatea de haine introdusa in masina de spalat si vor regla consumul de apa, dar si timpul de spalare si implicit curentul consumat.

Cum functioneaza masina de spalat Whirlpool AWO/C6314?

whirlpool-awoc6314

In imaginea de mai sus este prezentata partea frontala, superioara a masinii de spalat. Este zona in care trebuie sa setati anumite optiuni inainte de a porni programul de spalare.

Astfel ca, dupa ce ati introdus hainele in masina de spalat, trebuie sa dozati detergentul in cavitatea aferenta, din partea stanga. Apoi, in centru exista un buton rotativ, cu ajutorul caruia veti alege programul de spalare. In partea dreapta este un display LED si anumite butoane, care vor schimba valorile unor parametri, sau vor activa anumite functii suplimentare.

Cat de eficiente sunt programele de spalat?

As incepe prin compararea modelului pe care il prezentam, cu masina de spalat Whirlpool AWOC5122. Cea din urma este net inferioara, atat din punct de vedere al programelor de spalare, cat si al capacitatii de incarcare, iar preturile sunt apropiate.

In lista de programe a masinii de spalat, am numarat 20 de variante. Sunt multe pentru ca fiecare tip de spalare are disponibile mai multe temperaturi ale apei.

Ca programe de baza, exista: bumbac, bumbac eco, sintetice, sintetice eco, delicate, lana/casmir. Pe langa acestea, intalnim 3 programe referitoare la grupe de nuante, adica negre, albe si haine colorate.

Atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, puteti folosi programul rapid, de 15 minute.

In cazul in care va doriti o clatire suplimentara, sa stiti ca exista un program special pentru asa ceva. La fel si pentru o stoarcere suplimentara.

Concluzia este ca Whirlpool AWO/C6314 reprezinta o masina de spalat rufe, eficienta, economica, dar nu foarte incapatoare. Este mai ieftina si mai performanta decat modelul Whirlpool AWOC5122.

Whirlpool AWO/C6314

Whirlpool AWO/C6314 review, pret, pareri, opinii

Whirlpool AWO/C6314, Masina de spalat rufe, 6th Sense Colours, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb
9.3 Total Score
Performante bune, pentru o masina de spalat destul de ieftina

Raport calitate/pret
9.5
Programe si functii
9
Economie
10
Capacitate
8.5
User Rating: Be the first one!

No Comments

Leave a reply

Search