LG F4J5TN7S, Masina de spalat rufe, Direct Drive, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, 60 cm, Argintiu

LG F4J5TN7S, Masina de spalat rufe, Direct Drive, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, 60 cm, Argintiu

LG F4J5TN7S este o masina de spalat rufe performanta, incapatoare, eficienta si foarte economica. Detine tehnologii care elimina orice tip de pata, cu un consum redus al resurselor.

In acest review vom detalia toate aspectele masinii de spalat, pentru a va da seama care sunt avantajele si dezavantajele sale. In plus, vom recomanda si o sursa buna de pret, cu posibilitate de extindere a garantiei.

VEZI PARERI ALE CLIENTILOR

 

Caracteristici, functii si tehnologii

LG F4J5TN7S este o masina de spalat rufe cu incarcare frontala. Este independenta, deci o puteti amplasa oriunde aveti acces la apa, canalizare si sursa de energie.

Poate spala pana la 8 kg intr-un singur ciclu. Producatorul recomanda sa nu se depaseasca aceasta cantitate, pentru ca hainele sa fi spalate perfect. Altfel puteti avea surpriza ca le scoateti cu urme de detergenti.

Luand in calcul capacitatea de spalare, masina de spalat este perfecta pentru o casa in care locuiesc mai mult de 2 persoane. In putine locuinte am vazut masini de spalat mai mari de 7 kg/ capacitate de incarcare.

Dimensiunile exterioare ale masinii sunt 56 x 60 x 85 cm (adancime x latime x inaltime).

Din punct de vedere al consumului de curent, LG F4J5TN7S este una dintre cele mai economice masini de spalat rufe. Acest fapt este dovedit prin incadrarea aparatului in clasa energetica A+++. Consuma cu aproximativ 45% mai putin curent fata de o masina de spalat din clasa A+. Mai economic de atat nu se poate.

Turatia maxima atinsa in momentul stoarcerii este de 1400 rpm. Vorbim despre o stoarcere foarte eficienta. Fiind o masina de spalat cu o capacitate de peste media gamei, nu ar fi fost eficienta o turatie mai mica de 1400 rpm.

 

Despre functiile importante este bine sa retineti urmatoarele:

6 Motion Direct Drive – cuva executa 6 tipuri de miscari pentru a obtine cele mai bune rezultate in eliminarea petelor si curatarea hainelor. Pentru fiecare caz, se va adopta un tip de miscare bine studiat de catre inginerii brand-ului LG.

Motorul Direct Drive este mai fiabil si mai silentios. Fiindca au fost eliminate cureaua si scripetele, functionarea este mai silentioasa, s-a economisit energie, s-a castigat spatiu si va fi mai durabil.

Pentru acest motor si componentele sale, producatorul ofera 10 ani garantie.

Smart Diagnosis se traduce prin Diagnoza Inteligenta. Se refera la faptul ca puteti depista cu ajutorul unui smartphone eventualele probleme ce vor aparea. Acest lucru este un avantaj dupa multi ani de functionare. De ce sa apelati la un instalator, cand puteti face singuri o diagnoza?

NFC Tagging este o tehnologie care va permite sa downloadati mai multe programe de functionare. Pare ireal nivelul la care s-a ajuns si cu siguranta oamenii comozi nu vor apela la toate avantajele acestei masini de spalat. Producatorul, insa, a decis ca mai bine sa ofere in plus, decat sa nemultumeasca clientii.

Blocarea comenzilor este un avantaj atunci cand copiii dau tarcoale masinii de spalat. Nu riscati ca cei mici sa va deregleze vreun program de spalare.

 

Cum functioneaza LG F4J5TN7S?

In partea stanga este sertarul unde veti doza detergent, inalbitor si balsam. Asa incepe orice etapa de spalare.

Apoi urmeaza selectarea programului dorit, prin rotirea butonului din centru. Se poate remarca si din imaginea de mai sus ca pe masura ce rotiti butonul, se aprinde un led in dreptul programului ales.

Ultimul pas nu este obligatoriu. Poate cei pretentiosi vor sa mai modifice putin temperatura apei, sau sau turatia maxima exercitata in momentul stoarcerii.

Trebuie sa stiti ca puteti stabili si ora inceperii unui program de spalare. Pe unii ii avantajeaza.

Add Items va permite sa introduceti un articol, pe care l-ati uitat, in timp ce masina de spalat functioneaza. Usa poate fi deschisa, aproximativ 3 secunde, in timpul spalarii. Mai multe detalii puteti citi si pe site-ul oficial.

 

Cat de eficiente sunt programele de spalat?

Dintre programele masinii de spalat, fac parte urmatoarele:

 • Rufe delicate,
 • Program rapid,
 • Bumbac (mai multe variante),
 • Program sport,
 • Prespalare,
 • Baby,
 • Anti-pata,
 • Plăpumi,
 • Igienizare.

Toate programele sunt eficiente si cu siguranta le veti folosi, pe unele mai des, pe altele mai rar.

 

Concluzie

In finalul acestui review, este important sa retineti urmatoarele aspecte.

LG F4J5TN7S este una dintre masinile de spalat potrivite pentru casele cu mai multe persoane. Este incapatoare. Spala foarte bine, gratie unor tehnologii de ultima generatie. Este una dintre cele mai economice masini de spalat. Se vinde cu un pret pe care si-l poate permite multa lume, dar se pliaza bine pe gusturile si buzunarul clientilor pretentiosi.

LG F4J5TN7S, Masina de spalat rufe, Direct Drive, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, 60 cm, Argintiu
9.9 Total Score
Masina de spalat rufe, incapatoare, foarte eficienta si economica.

Raport calitate/pret
10
Programe si functii
10
Economie
10
Capacitate
9.5
User Rating: Be the first one!

3 Comments
 1. Reply Cristina August 1, 2018 at 4:25 pm

  Buna ziua! Ma puteti lamuri daca este normal ca panoul de afisaj-control sa ramana activ pe toata durata programarii, in cazul in care se foloseste functia Delay End? In primele 2 saptamani de utilizare, acesta devenea inactiv la cateva minute de la programarea ciclului de spalare si se activa doar cand incepea ciclu de spalat. In ultima saptamana acesta a ramas activ pe toata durata programata (am testat acest lucru la mai multe programe, folosind diferiti timpi de intarziere).

 2. Reply Doru Draghici May 11, 2020 at 1:36 pm

  Masina asta are multe programe pe care nu le-am intalnit la alt model. Baby, plapumi si anti-pata, e ceva nou, cred.

Leave a reply

Search